AD Rattray, opgericht in 1868, heeft als doel om de whisky liefhebber te verrassen met hun selectie van bijzondere malt whisky’s. Dit is terug te zien in het merkenportfolio, waaronder de Stronachie en Cask Islay. Ze zijn ook specialisten op het gebied van bottelen van ongebruikelijke en exclusieve vaten Schotse whisky, die onderdeel zijn van de AD Rattray Cask Collection.

Stronachie

AD Rattray is er trots op de naam Stronachie te doen herleven en de spirit te reproduceren in een andere tijd. Om de whisky te repliceren werd er een originele fles Stronachie 1904 gekocht op een veiling, een van de slechts nog vier bestaande flessen. Er werd een kleine sample uit deze fles gehaald en geproefd. Daarna werd deze vergeleken met vele Highland malt whisky samples. Uiteindelijk werd de afgelegen en op grote hoogte liggende Benrinnes gekozen. Deze eersteklas mout evenaart de smaak en het karakter van de oorspronkelijke Stronachie whisky.

Cask Islay

Cask Islay is een Small Batch, Single Malt Scotch Whisky. Deze single malt is speciaal geselecteerd om zijn prachtige Islay kenmerken. De complexe en verfrissende smaken zal liefhebbers van Islay whisky’s verwennen, terwijl haar charme en charisma velen zal verleiden om voor het eerst een whisky van dit geliefde eiland aan de westkust te gaan proeven.
Het merk en de verpakking heeft grote aantrekkingskracht met zijn aangename balans tussen modern en traditioneel. Wanneer deze spirit word ingeschonken, is de gouden gloed maar een klein voorschot op de warmte die gaat komen waarna het gehemelte op reis gaat van droog tot zoet, met daarbij toffee, sappige gerst en rijkelijk geturfd. Levendig, geturfd en vol van smaak, oftewel, de Cask Islay is onvergetelijk.