Adelphi Distillery

Adelphi bestaat voor het selecteren van de allerbeste whisky’s. De criteria waarop Adelphi de vaten selecteert zijn zeldzaamheid en volwassenheid, maar vooral smaak. Adelphi whisky’s zijn zowel uitzonderlijk als gewild – deze zeer speciale vaten zijn zo zeldzaam dat Adelphi gemiddeld slechts 4% accepteert van wat er wordt aangeboden. Elk afzonderlijk vat whisky rijpt de inhoud zeer verschillend en geeft zijn eigen karakter aan de whisky mee. Als gevolg daarvan zullen er nooit twee Adelphi’s hetzelfde zijn.

Adelphi bottelt rechtstreeks uit het vat, zonder bij te kleuren of te chill-filteren. Hierdoor houdt de whisky zijn ware en onvervalste smaak, totdat deze het glas in gaat – elke botteling is beperkt tot 100 – 700 flessen, afhankelijk van de grootte van het vat. Het selecteren van alleen de allerbeste vaten stelt Adelphi in staat om een brede selectie van stijlen en regio’s aan te bieden dankzij ons panel van professionele ‘neuzen’. De voorzitter van dit panel is Charles MacLean, wereldwijd bekend Schotse whisky kenner en Master of the Quaich.

Ardnamurchan Distillery

Ardnamurchan distillery

In juli 2014 is De Ardnamurchan Distillery geopend, met als doel het produceren van toekomstige single malts van wereldklasse. De distilleerderij ligt aan de oevers van Loch Sunart, wat voor een distilleerderij een van de meest spectaculaire locaties schijnt te zijn in heel Schotland. Ze zijn het gehele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 10:00-18:00, samen met hun gloednieuwe nieuwe winkel en bezoekerscentrum.

De Ardnamurchan Distillery zal twee hoofdstijlen van spirit gaan produceren, één geturfd en één niet geturfd. De spirit zal worden gerijpt in Europese en Amerikaanse eikenhouten vaten, ex-sherry en ex-bourbon, in eigen ­­warehouses.