De Ardnamurchan-distilleerderij is in juli 2014 geopend om te beginnen met het produceren van wat uiteindelijk single malt van wereldklasse wordt.
Het schiereiland Ardnamurchan is een heerlijk afgelegen “schiereiland” van rotsachtig gebied dat zich uitstrekt tot het meest westelijke punt van het Verenigd Koninkrijk, net ten noorden van het eiland Mull en ten zuiden van het eiland Skye. Het is toegankelijk met kleine veerboot en via een smalle en bochtige eenbaans weg.
Het is beroemd om zijn uitstekende en ongerepte schoonheid en overvloed aan natuurlijke hulpbronnen.

De Ardnamurchan-distilleerderij ligt halverwege het schiereiland in het kleine dorpje Glenbeg.

Het is ontworpen om er zowel uit te zien als een distilleerderij.

Ardnamurchan gebruikt een platform dat gebruik maakt van Blockchain technologie (Meestal geassosieerd met crypto-valuta zoals bitcoin) OM EEN VEILIG EN IMMUTUELE MODEL VAN DE VOLLEDIGE LEVERINGSKETEN TE BESCHRIJVEN DIE DE FABRICAGE VAN ONZE WHISKEY BESCHRIJFT.
We volgen elke afgewerkte fles whisky en zien elke fles als een unieke aanwinst en leveren, door het gebruik van QR-barcodes en andere smartphone-scanbare technologie, individuele gegevens aan onze klanten die interactie hebben met onze flessen. Hierdoor kan het verhaal van je fles whisky rechtstreeks aan je worden verteld, omdat we elke stap in het productieproces kunnen bewijzen (dankzij de blockchain!), Zodat je de herkomst van je fles whisky kunt ontdekken, terug naar zijn oorsprong. , het opbouwen van vertrouwen in ons proces en het versterken van uw kennis van uw whisky.

HOE DOEN WE DIT?
Onze vrienden bij Arc-net verdelen het hele productieproces in evenementen. Elke gebeurtenis bevat alle gegevens die we nodig hebben om een ​​bepaalde stap te beschrijven. Die gegevens worden naar ons platform verzonden en veilig opgeslagen op de blockchain. Een van de eigenschappen in de ‘Distributed Ledger Technology’ die ten grondslag ligt aan de blockchain (en cryptocurrencies laat werken) is dat zodra gegevens zijn geaccepteerd en vastgelegd op de blockchain, deze volledig onveranderlijk zijn en een onveranderlijk record creëren. Arc-net gebruikt deze eigenschap als een ‘vertrouwenslaag’ die een onbreekbare koppeling tot stand brengt met het fysieke product en de digitale gegevens die de creatie beschrijven.

We zijn verheugd deze technologie te hebben gebruikt voor gebruik in een relatief traditionele industrie. Het stelt ons niet alleen in staat om authenticiteit en herkomst te bewijzen, maar ook om een ​​volledig transparant en allesomvattend productie- en voorraadsysteem van veld tot fles te exploiteren.