The Creative Whisky Co Ltd werd opgericht in 2005, met als doel het behouden van een passie voor uitstekende single malt whisky. De oprichter/eigenaar (als enige verantwoordelijk voor alle vatselecties), David Stirk, is jarenlang bezig geweest met het drinken, het verkopen, het maken, afwerken, verpakken, praten en schrijven over malt whisky.

Ze bottelen een geweldige reeks single malt whisky’s van tussen de vijf en veertig jaar en soms zelfs nog ouder. Al hun whisky’s zijn single cask uitvoeringen, exclusief gebotteld om u een uniek, persoonlijk gevormde whiskyervaring te geven.

cwc-rangeExclusive Malts

Deze Single Cask whisky’s worden gebotteld op Cask Strength en zijn vaak maar in één vat gerijpt. De Exclusive Malts zijn vaten tussen de 8 en de 40 jaar oud, en worden zorgvuldig geselecteerd; elk jaar worden er maar maximaal 24 vaten gekozen voor deze serie.

Exclusive Casks

Deze Single Cask whisky’s worden ook gebotteld op Cask Strength; elke whisky wordt gefinisht in een ander soort eikenhouten vat. Zij zijn creatief op zoek gegaan naar een aantal van de beste wijnen, sherry, Ports, Madeira’s, eikenhout soorten en dergelijke, voor het creëren van een aantal werkelijk uitstekende finishes. Vaten uit Bordeaux, Rioja, Jerez, Porto, Barolo, Oost en West-Europa en Amerika zijn gebruikt om de whisky’s te vervolmaken.

Normaal gesproken heeft het hun voorkeur om een whisky 3 maanden te finishen, maar zo nu en dan laten ze een whisky wat langer rijpen als ze het gevoel hebben dat er meer kan gaan komen. Sommige van deze whisky’s hebben inmiddels een cultstatus en hebben zeer hoog gescoord – als u geïnteresseerd bent in dat soort dingen…

Exclusive Range

Deze Single Cask whisky’s worden gebotteld op verschillende sterktes; de Exclusive Range bevat overwegend jonge whisky’s, variërend van 8 tot 16 jaar. Deze vaten worden als makkelijker te drinken whisky’s geselecteerd, hoewel dat niets afdoet aan de kwaliteit of complexiteit.