First Cask is het eigen label van Whisky Import Nederland.

Marcel Bol en Jan Kok zijn in 2006 benoemd tot ‘Keeper of the Quaich’, de hoogste Schotse onderscheiding op whiskygebied. Hierna hadden beiden nog maar één wens: het zelf selecteren en bottelen van de beste whisky’s die zij in hun uitgebreide groep Schotse relaties konden vinden.

Als de echte liefhebbers die Jan en Marcel zijn laten zij deze whisky’s niet verdunnen, niet bijkleuren en niet filteren. First Cask Whisky ’s zijn echte Single Cask en Cask Strength whisky’s. Daarnaast proberen zij de prijzen van deze bottelingen vriendelijk te houden. De selectiecriteria zijn éénvoudig: de mooiste combinaties van zowel het karakter van de distilleerderij als de invloeden van de vaten worden gezocht. De ene keer een mooie oude whisky die lang heeft gerijpt op het vat, de andere keer een jonge whisky die nog vol leven en karakter is. In ieder geval altijd iets om naar uit te zien.

AirLeth

Air Leth

AirLeth_logo

Sinds kort worden de vaten geselecteerd voor de label Air Leth, het kleine broertje van First Cask, bedoeld voor bijzondere whisky’s in zeer kleine oplage. Air Leth is keltisch en betekent zoveel als prominent, speciaal, uniek of vooraanstaand. Onder dit label bottelt Whisky Import Nederland uitstekende whisky’s die om wat voor reden dan ook niet helemaal passen onder het First Cask label.