SINGLE MALT SCOTCH WHISKY, MADE IN SOUTH AYRSHIRE

Lochlea was een veeboerderij toen we het in 2006 kochten. Toen we zo’n 222 hectare uitbreidden, realiseerden we ons dat we iets heel anders moesten doen om een ​​boerderij van die omvang levensvatbaar te maken.

Van oudsher werd gerst verbouwd op de landbouwgrond, grotendeels als veevoer, dus in 2015 begonnen we aan een experiment waarbij we 50 hectare brouwgerst verbouwden.

Rustig wegwerken, leren van onze (niet te vaak gemaakte) fouten, de mogelijkheden verkennen en contacten leggen in de moutindustrie gaf ons het vertrouwen om een ​​grote beslissing te nemen: we zouden hier in Lochlea een single malt-distilleerderij ontwikkelen en exploiteren.

De bouw ging in 2017 van start, waarbij de voormalige varkensstal, stal en stortplaats in het hart van de boerderij in de distilleerderij werd omgebouwd en de veestallen werden omgevormd tot douane-entrepots. We hebben al onze licenties in 2018 veiliggesteld en de distilleerderij werd in augustus 2018 in gebruik genomen.

Sindsdien hebben we onze gerst verbouwd en Malcolm en zijn team hebben vakkundig en geduldig spirit gemaakt.

Het land bij Lochlea is belangrijk, en niet alleen voor de kenmerkende smaak van onze whisky. Dit was het land dat Robert Burns verzorgde toen hij op Lochlea Farm woonde, wat zijn denken en ontwikkeling als dichter inspireerde. Burns zwoegde op dezelfde grond waarop we vandaag het voorrecht hebben om onze brouwgerst te verbouwen.