header_logo

Vrijdag 22.15-23.00 uur

Morrison & Mackay door Kenny Mackay

De families Morrison en Mackay waren tot 1994 betrokken bij Morrison-Bowmore. Nadat zij het bedrijf en bijbehorende distilleerderij hadden verkocht aan Suntory zijn zij verder gegaan met het kleine Scottisch Liqueur Centre. Tegenwoordig bottelen zij naast echte single malt whisky likeuren vooral ook uitstekende single cask whisky’s onder de naam Morrison & Mackay.

Whisky’s:

Managing Director Kenny Mackay is verantwoordelijk voor de selectie van alle whisky’s en zal hoogstpersoonlijk een aantal nieuwe whisky’s uit de zeer smaakvolle reeksen van Old Perth, Càrn Mòr Strictly Limited en Celebration of the Cask aan u voorstellen:

Old Perth No.5

Old Perth Red Wine Cask Strength 58,5%

Càrn Mòr Strictly Limited Blair Athol 2010 46% sherry matured

Càrn Mòr Strictly Limited Ledaig 2008 46%

Càrn Mòr Celebration of the Cask Dailuaine 1992 53,7%

Bestel kaarten voor deze masterclass

 

Zaterdag 16.15-17.00 uur

The Creative Whisky Company door David Stirk

David Stirk is met The Creative Whisky Company één van de meest populaire onafhankelijke bottelaars geworden. David heeft een verleden als schrijver en journalist (Whisky Magazine, The Distilleries of Campbelltown) maar bottelt nu de mooiste whisky’s. Op dit moment zijn zijn bottelingen onder het “Single Cask Exclusive” label buitengewoon gewild.

Whisky’s:

David laat u 3 van de allernieuwste Single Cask Exclusives en 2 fantastische Exclusive Malts proeven.

Single Cask Exclusive Speyside CR003 sherry butt 50%

Single Cask Exclusive Peated Highland AM005 sherry butt 50%

Single Cask Exclusive Islay 50%

Exclusive Malts Tomintoul 2006 57,2%

Exclusive Malts Caledonian 1987 50,9%

Bestel kaarten voor deze masterclass

 

Zaterdag 21.15-22.00 uur

Spey by Speyside Distillery door Paul Dempsey

De Speyside Distillery is een prachtige, kleine distilleerderij die letterlijk naast de rivier de Tromie is gebouwd. De Tromie stroomt een paar honderd meter verderop uit in de Spey. Onder die naam bottelt Speyside Distillery sinds 2 jaar small batch whisky’s. De whisky is van zichzelf zoet en kruidig en door het gebruik van uitstekende first fill vaten krijgen de verschillende bottelingen ook verschillende geuren en smaken daaraan toegevoegd. Zo is de Spey Tenné (Tawny Port vaten) snel uitgegroeid tot een klassieke Speyside whisky. Alle whisky’s zijn gebotteld op 46% ABV, niet koude gefiltreerd en natuurlijk van kleur.

Whisky’s:

Paul Dempsey laat u 5 verschillende bottelingen (waaronder 3 hele nieuwe) proeven:

Beinn Dubh Flying Scotsman 46%

Spey Tenné 46%

Spey 18 y.o. 46%

Spey Trutina 46%

Spey Fumaré 46%

Bestel kaarten voor deze masterclass

Zaterdag 21.00-21.45

Armorik Whisky Breton door Clémènce Vedrenne

De Warenghem Distillery produceert al sinds 1990 Bretonse whisky onder de naam Armorik. Bretagne voelt zich verwant aan Ierland en de kelten. Het is dan ook niet vreemd dat deze prachtige Bretonse Armorik whisky’s vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Whisky’s:

U krijgt een prachtige indruk van de vele smaken die Armorik whisky in zich draagt. Enkele van deze whisky’s zijn single cask en verzamelaarsobjecten.

Armorik Classic Single Malt 46%

Armorik Double Matured 46%

Armorik Maître de Chai 47,3%

Armorik Dervenn 46%

Armorik Fut 8047 Single Cask 53,9% special voor Nederland

Bestel kaarten voor deze masterclass

 

Zondag 14.45-15.30

Blackadder door Michael Tucek

Robin Tucek van Blackadder is een nogal radicale bottelaar. Onder zijn Raw Cask label worden alleen de vaten gebotteld die de meest smaakvolle whisky’s op deze aardbol bevatten. Blackadder bottelt whisky’s uit alle werelddelen waarbij de nadruk natuurlijk wel op Schotland licht. Robin’s zoon Michael neemt u mee op een ontdekkingstocht in de wondere wereld van Blackadder.

Whisky’s:

Welke whisky’s er precies geproefd gaan worden is nog niet precies bekend, maar dat ze smaakvol en bijzonder zullen zijn is wel zeker.

Bestel kaarten voor deze masterclass