FERCULLEN-FALLS SMALL BATCH BLEND

Fercullen Falls is een blend van malt- en graanwhiskey’s, met een hoog moutgehalte dat de unieke stijl van de Powerscourt-distillery benadrukt.

  • Een 50/50 blend, de malt whisky heeft gerijpt in first-fill, ex-bourbon vaten en het graan in een combinatie van ex-bourbon en nieuwe zware eikenhouten vaten.
  • Met deze release luidt The Powerscourt Distillery het begin in van een nieuw tijdperk voor de distilleerderij, met voor het eerst eigen gedistilleerde whisky’s.


De Powerscourt-distilleerderij is ontworpen en gebouwd door de Schotse ingenieursgroep Forsyths, een van de wereldleiders op het gebied van de levering van distillatieapparatuur. Het is een klassieke 3-pot still distilleerderij, waardoor Powerscourt mout en pot still whiskey kan destilleren met behulp van zowel klassieke als traditionele drievoudige en dubbele distillatiemethoden. Op volle capaciteit heeft de distilleerderij het potentieel om meer dan 3 miljoen flessen whisky per jaar te destilleren, of het equivalent van 40 vaten spirit per dag neer te produceren.