Càrn Mòr Family Reserve Glen Garioch 1988 32 yo 42,3% Bourbon Barrel

Neus: eerste heerlijk sappig fruit (perzik) met ingelegde sinaasappelschil, stroop en warme stroopwafel, smeulend hout(rook) en een pufje turf.
Smaak: hier eerst de kruiden (kruidnagel, kardemom) met een snufje peper. Honingraat met zowel vers boomgaardfruit, als opgenomen in appeltaart en pruimentaart. Alles overgoten met verse room.
Finish: elegant en verwarmend. Alle rijke smaken worden aan het einde aangevuld met iets meer (turf)rook.

Terug Categorie:

De Family Reserve Glen Garioch 1988 is de eerste in deze serie waarvan de whisky’s niet alleen van uitmuntende kwaliteit zijn, maar waar ook nog eens een persoonlijk verhaal van de Familie Morrison achter zit. Zo waren de Morrison’s in 1988 eigenaar van deze Glen Garioch Distilleerderij en weet Brian Morrison prachtig te vertellen waarom dit specifieke vat zo speciaal was. Deze genummerde flessen zitten in een handgemaakte houten kist die ook weer een speciaal vervaardigd herdenkingsplaque draagt.

Glen Garioch uit die tijd was een heel “ouderwets” en smaakvol distillaat. Niet zoet, maar eerder kruidig met vaak ook invloeden van het gebruik van turf bij het drogen van het gerst.