Powerscourt Fercullen 18 y.o. 5 Elements 18 y.o. 46%

Neus: eerst tonen van zoete en zure snoepjes, vanille en honing die verweven zijn met limoen en zoet fruit uit de boomgaard. Pruimen, rozijnen, kruidnagel worden gecompleteerd door tropisch fruit, gelaagd met eikenhout en het karakter van de spirit.

Smaak: eerst pittig fruit in combinatie met de zoetheid van het gerst, chocolade en krentencake. Het mooie uitgebalanceerde mondgevoel geeft verder rode druiven, rum en tropisch fruit.

Afdronk: de zoetheid blijft lang hangen en bedekt de gehele mondholte.

Beschrijving

De Ierse Fercullen Whisky is afkomstig van de mooie Powerscourt Distillery. Distillry Manager Noel Sweeney heeft met de 5 Elements een meesterwerk uit zijn oeuvre afgeleverd. De 5 elementen staan voor:

1) een single malt, een single distilleerderij en een single Master Distiller

2) 2 verschillende types hout in de oorspronkelijke rijping (American White Oak en Europees eiken) 3) 3 verschillende type vaten voor de 2de rijping (Rood wijn vat, Ruby Port vat en Rum vat)

4) Vier verschillende stijlen in de rijping (bourbon, Red Wine, Ruby Port en Rum)

5) de wereldwijd erkende “touch” van Master Distiller Noel Sweeney.

 

Een heerlijk complexe, smaakvolle en unieke whiskey, die door de ervaring van de Master Blender nog meer is dan alleen een optelsom van alle elementen. Er zijn maar 1.500 flessen gebotteld.