De Cotswolds Distillery werd in 2014 opgericht en was de eerste full-scale distillery in de Cotswolds Area. Gelegen op een 5 hectare groot terrein in Stourton, Warwickshire, concentreert het zich op single malt whisky. Het is een van slechts zes distilleerderijen die engelse whiskey produceren. De Cotswolds Distilling Company werd opgericht door Daniel Szor, een voormalig hedge fund manager, geboren in New York, die een 30-jarige carrière in financiën heeft verlaten om whisky te produceren. De initiële ontwikkeling van de distilleerderij werd bijgestaan door Harry Cockburn (een Master Distiller en voormalig productie directeur bij Bowmore distillery) en dr. Jim Swan (een expert in cask rijping waarvan de vorige projecten werken met Penderyn in Wales, Kavalan in Taiwan en The Milk & Honing Distilleerderij in Israël). De productie is begonnen op 5 september 2014 en eerste het vat van single malt spirit gevuld op 22 september 2014. De release van whiskey, wanneer een selectie van vaten de minimumleeftijd van drie jaar heeft bereikt, vindt plaats in oktober 2017 en bestaat uit 5000 flessen.
Hier video van de bouw van de distillery