ISLAY JOURNEY

De reis naar Islay is niet gemakkelijk. Het kost tijd om er te komen, maar het eiland is, net als zijn whisky, de moeite waard. We maken deze reis al generaties lang en zullen dat blijven doen door enkele van de beste malt whisky’s die Islay te bieden heeft terug te brengen.

Om deze uitstekende mix van fijne Schotse malt whisky te creëren, hebben we whisky’s geselecteerd van de allerbeste distilleerderijen op het iconische Isle of Islay. De balans tussen zachtheid en complexiteit van smaak en aroma komt van het mengen van whisky’s, waarvan sommige zijn gerijpt in Bourbon-hogheads.

Proefnotities: Het aroma van deze Blended Malt Whisky doet denken aan tonen van rook, as en teer, terwijl in de mond scherpe tonen van turf, pekel en zeewier zijn.

 

CAMPBELTOWN JOURNEY

De zonsopgang aan de ontzagwekkende kustlijn van het schiereiland Kintyre brengt een gevoel van ongeëvenaard optimisme met zich mee.

Net als deze whisky is dit een plek die warmte uitstraalt en de zoetheid van nieuw leven symboliseert. Licht danst op het water en de gekoelde zoute zeebries bedekt de lippen, de belofte in zich dragend van iets dat nog niet uitgesproken is dat vlak voor ons ligt.

Als de zon ondergaat, is dit geen einde, maar een uitnodiging om een ​​nieuw begin te omarmen – een nieuw avontuur.

Proefnotities: Fris, levendig en fruitig in de neus met ananas, sinaasappel, kamperfoelie en vanillestokjes. Zeer schoon en zoet in de mond met een vleugje citroen meringue taart en honing. Het zoetste van eiken blijft zacht hangen in de afdronk.

 

HEBRIDEAN JOURNEY

Als je voor het eerst voet zet op de betoverende eilanden van de Hebriden, is er een onmiskenbaar gevoel van etherische grootsheid.

Of het nu gaat om de verhalen over oude beschavingen, de duizelingwekkende monumenten die het land markeren of het betoverende kustlandschap, de onzichtbare kracht is even nederig als inspirerend.

Het is een whisky gewijd aan voorouderlijke wijsheid, hedendaagse geheimen en de wetenschap dat sommige mysteries voor altijd onopgelost zullen blijven.

Proefnotities: In de neus worden we onmiddellijk vervoerd naar de ruige Hebridean-eilanden voor de westkust van Schotland, met een heerlijk pittige, zilte smaak aan de kust. Een zachte turfrook in de mond, rijpe appels, gemoute gerst en een vleugje zeewier. Een lange, bevredigend verwarmende afdronk roept ons terug voor nog een slok.

 

HIGHLAND JOURNEY

Er wordt vaak gezegd dat ergens bij horen een gemoedstoestand is.

Maar er zijn plaatsen in de wereld die van nature meer een gevoel van verbondenheid oproepen dan andere. In de majestueuze Schotse Hooglanden bedekt paarse heide ruige heuvels en ijskoude brandwonden snijden soepel door zachte valleien.

Net als deze whisky bieden de Hooglanden een onmiskenbaar gevoel van echte rust. In dit land van oneindige kronkelende paden leidt elk naar een plek die aanvoelt als thuis.

Proefnotities: Een goudkleurige whisky met een robuuste, volle neus van rijke, zoete aroma’s zoals vanillevla, fudge, toffee-appels en bladerdeeg. Romig en boterachtig in de mond is het aanvankelijk zoet voordat het zich ontwikkelt met vanillevlapoeder, abrikozen, perziken en peren als een fruitsalade. Een relatief korte afdronk – zoet met hints van eikenhout en noten.